Neokultur - Blogg

Besök ett museum i höst

Uppsala Konstmuseum

Hösten är här, vädret sämre, snart är det ännu mörkare ute och den allra bästa tiden för att besöka museum. I Uppsala finns en hel del museum att uppleva som t ex Uppsala Konstmuseum. Museet ligger i Uppsala slott som byggdes av Gustav Vasa på 1600-talet. På Uppsala Konstmuseum kan du se konstverk från slutet av 1800-talet fram till nu. Det är skulpturer, fotografi, grafik, måleri mm. Just nu har man en del special utställningar där som ”All That Is Solid Melts into Water”. I den här utställningen möts samtida konst, arkeologiska föremål och arkivfilm och genom dessa konstformer visar man upp hur utbyggnaden av vattenkraft påverkat miljö och urfolk.

En annan utställning att se kan vara ”Händelser med glas” av Hanna Beling. Hon skapar glasgjutna arbeten. Skulpturerna som kan föreställa människor och djur skapas i material som silikon, vax, brons och andra metaller. Om man tittar noga på skulpturerna kan man till och med se spår av konstnärens händer på ytan!

För den musikintresserade så uppträder artisten Mariam Wallentin på Uppsala Konstmuseum den 27 December. I samband med konserten serveras även en AW-meny.

På Uppsala Konstmuseum finns även Museum Bar & Café och här kan man avnjuta en fika, afternoon tea eller lunch i samband med ett besök på museet.

Hoppas på en härlig höst med mycket besök på olika museum!

Sen vill jag tipsa om en bra artikel som jag hittade om hur man kan rengöra diskbänk och ho på flera olika sätt. Det passar väl bra att kunna rengöra sin diskbänk ordentligt nu när det snart är juletider med massor av julstök i köket!